zaterdag 26 december 2015

De kersttafel

Een beetje op de valreep, maar ik wilde toch nog graag mijn kersttafel met jullie delen.
December is bij uitstek de maand waarin we los mogen gaan met versiering in huis en dat vind ik erg leuk! 
Ik ben normaal gesproken niet heel erg van veel frutsels in huis, maarrr als ik in december een winkel binnen loop, dan moet ik echt even naar de kerstafdeling en dan sta ik echt met de gekste dingen in mijn handen, haha :D
In december vind ik een glittertje en wat kitsch opeens echt heel leuk! Herkenbaar?



Voor mijn kersttafel heb ik dan wel gekozen voor een witte basis en veel kitsch is er niet! Ik heb wel gezorgd voor een glittertje. Zo kocht ik de slinger met zilveren rondjes bij de hema en de zilveren sterretjes vond ik nog op zolder! :)




Ik wilde de tafel dit jaar zo low budget mogelijk dekken en daarom heb ik zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de spullen die ik al had. Misschien ga jij vanavond nog je tafel dekken of met oud&nieuw? Als je dit ook low budget wil doen, dan heb ik wat leuke tips voor je!




Tip 1. Stapel je servies 

Dit had je misschien zelf al bedacht, maar kijk wat je nog in de kast hebt en stapel je mooiste borden en kommetjes, want dat heeft meteen iets chiques. Een takje groen en/of een mooi servet maken het helemaal af.



Tip 2. Maak gebruik van natuurlijke materialen

Dit is echt een low budget tip, omdat je in het bos heel veel mooie takjes en dennenappels kunt vinden. 
Ik heb zelf gekozen voor een witte basis met zwarte en zilveren accenten. 
De boomstamschijf heb ik ooit gekregen van een hele lieve collega en kon ik nu mooi als onderzetter gebruiken voor mijn kaarsen. 
Op de bordjes heb ik een takje eucalyptus gelegd en ik heb mijn mini dennenboompje op tafel gezet. Hout en groen kunnen eigenlijk overal bij. 
Deze natuurlijke materialen verzachten in dit geval het zwart en wit (wat anders misschien een beetje hard zou ogen) en ze zorgen voor dat knusse kerstsfeertje.



Tip 3. Kaarsjes

Lichtjes zorgen voor sfeer en gezelligheid. Het zwarte kaarsje in het glas is van de hema. De witte kaars heb ik ooit gekocht bij een tuincentrum.





Tip 4. Draai je tafel

Dit kan echt verrassend uitpakken! ( okay, niet als je een ronde tafel hebt natuurlijk! ;)
Ik wilde altijd al eens uitproberen of ik mijn tafel in de lengte kon zetten. Ik dacht eigenlijk van niet, omdat hij 2 meter lang is! Maar het kan dus wel en ik vind het leuk! Het is meteen een heel ander gezicht en zo kan ik de tafel ook eens vanuit een ander oogpunt fotograferen! ;)



Tip 5. Tafelkleedje of?

Als je een mooie tafel hebt, dan zou je ook kunnen kiezen voor een tafelloper of voor mooie placemats. 
Ik wilde het liefst een mooi linnen tafelkleed, maar ik koos voor een low budget alternatief. Ik heb een ongestreken laken gebruikt! :) Zo leek het toch een beetje op gekreukt linnen.



Tip 6. Beetje bling

Een slinger aan de muur zorgt voor het feestgevoel. Ik kocht deze zilveren glitterslinger bij de hema voor zo'n 2 euro. Als je het leuk vind, dan kan je er natuurlijk zelf ook eentje maken! Gezellig een middagje kerstfreubelen met de kids! :)



Tip 7. Kies je kleuren van te voren

Het klinkt misschien een beetje vanzelfsprekend, maar het is echt heel handig als je van te voren de kleuren kiest, die je wilt gaan gebruiken voor je kersttafel. Dan heb je een goede leidraad bij het shoppen! :) Het kerstaanbod in de winkels is zo overweldigend groot en dan is het heel verleidelijk om maar van alles in je karretje te gooien. Als je van te voren een kleurschema hebt bedacht, dan kan je veel gerichter winkelen en dat voorkomt miskopen.



Tip 8. Koop een kat met stropdas :'D


Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn kersttafel te zien en dat jullie wat aan de tips hadden. Je kan je kersttafel echt zo duur maken als je zelf wilt! Er is heel veel leuks te koop bij winkels zoals de hema, de action, zeeman, xenos en ook de kringloopwinkels! En als je dat combineert met wat je zelf nog in huis hebt en met wat mooie vondsten uit het bos, dan heb je echt een gezellige en persoonlijke tafelstyling gecreeërd!


Gezellige feesdagen lieve allemaal! :)




woensdag 2 december 2015

November collage

Wat is het heerlijk om weer even terug te blikken met deze collage.
Want hoe cliché het ook klinkt, ..de tijd vliegt echt voorbij!
Het is gewoon alweer december. De laatste en meest feestelijke maand van het jaar.
Ik heb ook ontzettend veel zin om mijn huis om te toveren in kerstsfeer, maar eerst ..even een terugblik op november.



De instaswap
November begon voor mij met de instaswap en ik heb hier in mijn vorige posts al wat uitgebreider over geschreven. ( informatie hierover vind je ook op www.instaswap.nl ).
Het was heel spannend om te wachten op het pakketje dat iemand voor mij gemaakt had, maar ik vond het zelfs nog spannender wat mijn swapmaatje van haar pakketje zou vinden!
Gelukkig viel het in de smaak en ik heb er ontzettend veel plezier aan beleefd met het samenstellen en inpakken van het pakketje. Ook ben ik zelf erg verwend met ontzettend leuke en lieve spulletjes, waaronder het witte veertje van steen. ( zie foto in het midden ).

De groene fles
Vervolgens was het ook de maand van meerdere bezoekjes aan de kringloop! Daar wordt ik zo blij van. Ik vind hergebruik heel belangrijk en draag daar graag mijn steentje aan bij. Zo breng ik geregeld spulletjes naar de kringloop, maar uiteraard kom ik ook altijd weer met iets anders terug! :D Deze maand had ik helemaal veel geluk, want ik vond er een prachtige groene fles voor maar 75 cent. Deze staat nu op mijn tafel te pronken met een mooie bessentak erin. Ik ben er helemaal weg van, want ik vind dat de diepgroene kleur van de fles/vaas heel mooi afsteekt bij mijn lambrisering. En zo zie je maar weer, mooi hoeft niet altijd duur te zijn!

De selfie
Het was ook de maand waarin ik smokkelde met een selfie! :P Ik was getagd op instagram om een zelfportret en wat feitjes te delen. Nu ben ik niet zo van de selfies ( haha, en geef maar toe, ik ben de enige niet! ). Ik sta liever achter de camera dan ervoor, maar door een beetje te spelen met de sluitertijd van mijn camera heb ik toch een foto kunnen schieten waar ik op sta, ..maar waar ik ook nog mee kan leven! :P
Gekkigheid hoor, ik vond het gewoon erg leuk om weer eens te experimenteren met mijn camera. 
En dit was een goed excuus om dat weer eens te doen!

Bijzettafeltjes van marmer
Verder kocht ik deze maand de marmeren bijzettafeltjes van zuiver, waar ik echt al ZOOOO lang verliefd op ben! Ik ben dol op marmer. Voor mij is het echt een tijdloze trend.
Helaas was de grootste beschadigd aan het blad en heb ik deze terug moeten sturen.
Dat vond ik wel erg balen, maar het zijn prijzige tafeltjes en voor dat geld, vind ik, dat ze gewoon volmaakt moeten zijn.
Nu maar weer even sparen voor de grotere, ..want ik heb net gehoord dat mijn auto is overleden.. :'( 
Op zulk nieuws zit je natuurlijk nooit te wachten, maar zeker niet aan het begin van december. 
Daaaaag spaargeld! :(

Het komt uiteindelijk natuurlijk wel weer goed en ik heb er ook wel even over getwijfeld of ik dit wel moest delen. Maar ik ben daar gewoon heel eerlijk in, want het leven is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Soms zijn er ook gewoon nare dingen en dat maken we helaas allemaal mee. Daar kunnen we maar eerlijk over zijn, toch? Dan voelen we ons er in iedergeval niet alleen in. 

Een man in mijn leven.. :)
Als leuke en luchtige afsluiter wil ik er dan nog even aan toevoegen dat er in november een man in mijn leven is gekomen ..en wat voor één! Ik noem hem mister Hunk en met dank aan @viamartine hangt hij nu mooi te zijn in mijn eethoek. Inderdaad, geen vervelend uitzicht als ik mijn ontbijtje nuttig! :P

Dit was mijn maand in een notendop! Ik zie heel erg uit naar december. Ik heb al wat ideeën voor DIY projectjes en ik zie erg uit naar de kerstdagen. Gezelligheid, warmte, samenzijn, even stilstaan bij wat was, lichtjes, sneeuw (??), kerstmuziek, lekker eten en uitzien naar dat wat komt!

Ik wens jullie allemaal een hele gezellige en bijzondere decembermaand toe!