zondag 30 oktober 2016

Denim drift & een kijkje in de werkkamer

Ik liep al een tijdje rond met het idee om de muur te verven in mijn werkkamer en nu had ik én een vrije week én de juiste kleur gevonden voor op de muur. En dus ging ik enthousiast aan de slag. In deze blog geef ik je een kijkje in mijn werkkamer en laat ik je zien wat kleur kan doen met een ruimte.



Toen ik hier kwam wonen, had deze kamer een behoorlijk wild barokbehangetje ( niet mijn ding ) en dus hebben we alles gestript en vervolgens gewit. Wat een verademing.. :)
De basis van de kamer was dus gelegd met witte muren en een vloer van underlaymenthout. Ik had onlangs al één muur voorzien van een behangetje en toen het bureau er eenmaal stond, begon het al echt wat te lijken! :) Ik wilde alleen nog graag wat kleur toevoegen, maar ja, dan moet je wel kiezen!

Nu houd ik zelf wel erg van vergrijsde tinten en rustige kleuren. Dat zie je ook terug in mijn kiezelgroene lambrisering in de woonkamer. Naast groentinten, vind ik blauwtinten ook prachtig. Blauw straalt een bepaalde rust uit en het leek me daarom ook een ideale kleur voor in de werkkamer. Via meettheblogger in Amsterdam, kwam ik in aanraking met de trendkleur van 2017, namelijk 'denim drift' van flexa. En laat dit nou net een prachtige blauwgrijze kleur zijn die heel erg bij mij past. 



Ik was er meteen weg van en ik maakte een eenvoudig moodboard met de flexa kleurtester, een koperen lijstje, een zwartwitfoto en een houten woonketting. Dit waren de kleuren en materialen die ik wilde gaan gebruiken voor de kamer en het was een prachtige combinatie.

Vervolgens heb ik nog de kleurtester gebruikt op een a4tje en heb ik deze boven mijn bureau gehangen om te kijken hoe dit zou staan. Ik was al verliefd, maar toen wist ik het helemaal zeker, denim drift moest het worden! En ik heb er geen spijt van! Hieronder zie je het resultaat.













Het idee van de 'rommelige' lambrisering zag ik op pinterest voorbij komen en ik vond het stoer en een tikkie anders. En dus heel geschikt voor bij mij thuis! ;) Ik was ook blij verrast om te zien hoe mooi deze kleur mixt met koper en kurk. De koperen lamp had ik namelijk al een tijdje liggen. Mijn neef is zo lief geweest om deze nu voor me op te hangen.

De wereldkaart van kurk zag ik 2 jaar geleden bij @marloeswonen voorbij komen op instagram en ik was meteen fan. Ik wist toen alleen nog niet waar hij moest komen, maar nu had ik er het perfecte plekje voor! Yayy! En hoe mooi steekt deze af tegen het blauw van de lambrisering? Ik ben er zo blij mee!

Gratis styling tip :)
Misschien had je al gezien dat ik naast de muur nog wat andere dingetjes heb meegeverfd in denim drift. Ik vind het erg mooi dat, als je een kleur gebruikt voor een kamer, je deze kleur dan ook vaker terug laat komen in bijvoorbeeld de accessoires. Door dit te doen, versterk je het effect van de kleur.








Ik ben echt superblij met het resultaat! Mijn werkkamer is nu dankzij deze mooie kleur van flexa een gezellige, inspirerende plek geworden waar ik heerlijk kan werken.
Als jij ook benieuwd bent naar deze of de andere trendkleuren van 2017, neem dan een kijkje op de website van flexa.

Ik hoop dat ik jullie met deze blog weer een beetje inspiratie heb kunnen geven en ik ben heel benieuwd wat jullie van deze kleur vinden? Zouden jullie deze ook gebruiken in jullie huis? Dankjewel voor het lezen! Gezellige week allemaal!






Deze blog is mede mogelijk gemaakt door FlexaNL, dankjulliewel daarvoor! :)

donderdag 27 oktober 2016

Op maat gemaakt: stoere poster van Amsterdam

Ik ben zo blij met deze prachtige poster van literal streetart! Ik deelde deze al op instagram, maar voor wie nog iets meer wil weten over de posters, schrijf ik deze blog! :)


Achter deze mooie posters zit een leuk, jong stel; Herdis en Marino. Zij kwamen op het idee om deze posters te maken omdat ze zelf in verschillende buitenlandse steden hebben gestudeerd en gewerkt. Toen zij vervolgens terug kwamen in hun thuisland, besloten ze om van hun favoriete plekken een kunstwerk voor aan de muur te maken. Zo konden ze er altijd naar kijken en dierbare herinneringen ophalen. Toen vrienden op bezoek kwamen en deze posters zagen, vroegen zij waar ze deze konden laten maken en zo is 'literal streetart' ontstaan.

Iedereen heeft wel een bepaalde plek waar je een speciale band mee hebt en waar je dierbare herinneringen aan hebt en hoe leuk is het dan, dat je daar zelf een persoonlijke poster van kan maken? :)




Op de site van Literal streetart kan dit. Je kiest de plaats, de naam en je kan zelfs inzoomen en uitzoomen tot de poster naar je zin is. Verder kan je de poster helemaal laten matchen met je interieur door zelf de kleur aan te passen. De mogelijkheden zijn eindeloos! Ik koos zelf voor het tijdloze zwart/wit, omdat de poster dan in elke ruimte in mijn huis kan hangen. En ik koos voor Amsterdam omdat deze stad een speciaal plekje heeft in mijn hart. Mijn moeder is er geboren en zij heeft er haar hele jeugd gewoond. We hebben er allebei een tijdje gewerkt en ik wordt gewoon altijd blij als ik er ben, de grachten, de statige panden, het vondelpark ( ..én de veeele woonwinkels :P ) I loooove it! Haha

Hieronder zie je een paar andere posters van literal streetart, zodat je een beetje een idee krijgt van wat er mogelijk is.



Gaaf zijn ze hé? Ik zou ze stiekem allemaal wel willen! ;)
Als jij ook zo'n mooie, persoonlijke poster aan de muur wil, dan heb ik goed nieuws voor je! Met de code: huisjeaandehaven krijg je maar liefst 30% korting op de posters!

Dit betekent dat je voor het formaat 30x40 geen 40,- euro, maar 28,- euro betaald en voor het grotere formaat 50x70 betaal je geen 50,- euro, maar 35,- euro. Dat scheelt behoorlijk! Tip: ze zijn ook erg leuk om iemand cadeau te doen! :)

Gezellig weekend allemaal!




PS. Ik heb zelf het formaat 50x70 gekozen en de Ribba lijsten van ikea zijn er perfect voor! :)







vrijdag 21 oktober 2016

Verliefd op ..een stoel!

Ik denk dat velen van jullie weleens hebben gehoord van Westwing?
Ikzelf kende het van naam, maar ik dacht dat het een online woonwinkel was met voornamelijk klassieke meubels en accessoires. Ik had me er daarom nooit zo in verdiept, omdat mijn stijl meer scandinavisch/industrieel is. Maarrr ..ik had het mis! Het assortiment van Westwing heeft mij ontzettend verrast ..én ik vond er mijn droomstoel!!



Westwing is inderdaad een online woonwinkel voor meubels en accessoires, maar je vind er ook leuke gadgets, fashionitems en zelfs beautyspulletjes. Ze verkopen veel bekende merken, zoals HK living, HAY, bloomingville, FEST Amsterdam en nog veel meer. Ze hebben echt voor ieder wat wils. Westwing werkt direct samen met de leveranciers en daarom kunnen ze producten aanbieden met flinke kortingen. Deze kunnen oplopen tot wel 70%. Dat scheelt nogal! 

Wat ik persoonlijk heel erg leuk vind aan Westwing, is dat ze ook werken met kleinere ( minder bekende ) labels. Zo geven ze deze ondernemers en merken ook een platform en worden ze als het ware in de spotlights gezet. Dat vind ik heel gaaf, want zo ontdek je heel veel nieuwe merken!

Hoe werkt Westwing?
Je schrijft je eenmalig gratis in en dan ontvang je elke dag vrijblijvend een mailtje. ( Je kan de mails ook minder vaak ontvangen, maar ikzelf wil niks missen, haha :'D  )
In dat mailtje staat welke sales er die dag zijn ingegaan. Deze sales hebben een thema, bijv. 'Botanisch wonen' of 'Scandinavisch wit' en binnen die thema's vind je bijpassende producten. Heel overzichtelijk! 

De sales hebben wel een beperkte looptijd en daarom moet je er soms snel bij zijn! Ik heb zelf de app op mijn telefoon gezet en dat is helemaal supereasy. In 2 minuutjes kijk ik elke dag even de sales door of er iets voor mij bij zit. En zo vond ik dus deze beauty!!





De Hay J110 stoel! Ooit gespot bij Marieke Rusticus en op slag verliefd! Ik ben dan ook ontzettend blij dat deze prachtige stoel nu in mijn huisje staat. Zoals je ziet is hij wel meteen in beslag genomen! Haha :') En normaal gesproken blijft Rosie nooooit zitten voor een foto en nu ging ze zelfs liggen slapen! Zo grappig! Zo kon ik meteen een paar mooie plaatjes van haar schieten! Yayy!






En wat staat hij mooi! *zucht* Ik heb hem nu aan de eettafel gezet en omdat hij wat hoger is dan mijn andere stoelen, maakt hij het geheel wat speelser. De mooie houtkleur brengt weer wat warmte terug in deze hoek. Het zwarte stoeltje heb ik van mijn moeder gehad ( lieff! ) en deze zorgt voor wat meer contrast. Ik merk ook dat er hier steeds meer zwart in huis komt. Misschien heeft het met het najaar te maken.. Ik vind het in iedergeval warm en gezellig staan.

Als jij ( net als ik ) ook enthousiast bent geworden over Westwing en je wilt je inschrijven, dan kan dat hier 
Oh, en nog iets anders, zie je die mooie poster van Amsterdam op de foto's? Hierover binnenkort leuk nieuws! Houdt mijn instagram in de gaten! :)

Dankjewel voor het lezen van mijn blog en een gezellig weekend!








Ook gespot bij Westwing! #hebben 
Deze blog is geschreven in samenwerking met Westwing.


Hay J110 stoel - Westwing
Poster Amsterdam - Literal streetart

vrijdag 14 oktober 2016

Een tweede leven voor een kringloopkastje

Jaaa, mijn kastje is eindelijk af! Na vier dagen griep ben ik nu aardig opgeknapt! En dus was het tijd om verder te gaan met mijn projectje: het opknappen van een oud kastje. Wie mij volgt op instagram, heeft al gezien dat ik vorige week een leuk kastje op wieltjes vond bij de kringloop. Hij was wat smoezelig, maar ik zag er wel wat in! En voor 5 euro nam ik hem mee.




Zo zag het kastje er voor de metamorfose uit! Ik had meteen het idee om hem te schilderen en om er leren greepjes op te zetten. Ik haalde een potje hoogglans zwarte verf bij de action en ik vond een oude riem ( in een perfecte groentint, yess!! ) bij de kringloop voor maar 25 cent en daar ging ik mee aan de slag. Ik koos voor hoogglans verf omdat dit een mooi contrast geeft met het suéde van de riem. Ben je benieuwd hoe het kastje er nu uitziet? Zie de foto's hieronder! :D






En wat vinden jullie van mijn 'nieuwe' kastje? Ik ben er zelf echt superblij mee! :D Het is precies geworden zoals ik voor ogen had, stoer en uniek. Ik ben ook best wel een beetje trots op mezelf dat ik er zelf gaten in heb geboord voor de leren greepjes! Ik had namelijk nog nooit geboord, haha, maar ik heb een accuboormachine gehaald en ik dacht, ach ik probeer het gewoon. Het heeft goed uitgepakt! Ik denk zelfs dat ik de smaak te pakken heb en wel vaker dit soort klusjes ga doen! :)

Oh ja, zoals je ziet, heb ik één laatje anders gemaakt door de riem daar horizontaal te bevestigen. Ik had dit nog niet eerder gezien en ik vind het erg mooi staan. Het maakt het kastje persoonlijk en ik kan het laatje ook steeds ruilen met een ander laatje en dan ziet het kastje er weer anders uit! Hihi, en zo blijven we lekker bezig!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om deze metamorfose te zien! Ik vond het in iedergeval erg leuk om te doen en om met jullie te delen! Gezellig weekend!




zondag 9 oktober 2016

Woonbeursfavorieten / deel 2

Het lijkt alweer zo lang geleden, maar het is toch echt nog maar één weekje terug dat ik over de woonbeurs liep en me vergaapte aan al dat moois! Hieronder deel ik mijn favoriete foto's met jullie en ik begin met mijn persoonlijke favoriet: de droomkeuken uit het vtwonenhuis! Kijk je mee? :)














Wat een keuken! Stoer, eigentijds en een combinatie van oud en nieuw. De hoogglans zwarte tegeltjes, de op maat gemaakte houten kasten, het gigantische krijtbord ( zo leuk!! ), de lichtletters, het blauwe kelimkleed, de bar met de verschillende krukken en dan ook nog een aanrechtblad van koper! Top, top, top! Echt helemaal verliefd op deze keuken! :D
Dus als ik ooit kom te wonen in een oude verbouwde boerderij/schuur ( dromen mag! ;) dan bestel ik deze keuken, haha :')



Ik spotte weer veel ronde tafels op de beurs! Leuk dat deze trend nog even blijft, ..aangezien ik nu zelf ook een ronde eettafel heb! :P





Ook dit jaar weer gespot, ..veeeeeel groen! Yes, ik ben fan ( en aanhanger ;) van de botanische trend! Ik hoop dat we nog heel lang lekker veel planten in huis halen, want én mooi én gezond! Wat wil je nog meer! ;)





Gezellige hoekjes op de beurs en de kleuren op de foto hierboven kwamen overal terug: groentinten, blauwtinten en cognac. Ik vind het een mooie, warme combinatie. Wat vind jij?





Hierboven foto's uit de stand van basic label. Zij hadden wat mij betreft ook echt één van de mooiste en meest inspirerende stands. Het was er ook zo druk, dat ik bijna geen plaatjes kon schieten! Haha, toch nog twee! ;) Dat kleed hierboven staat nu trouwens op mijn ( oneindige, alsmaar langer wordende ) wishlist, ..zo mooi! 

De woonbeurs wordt erg goed bezocht en fotograferen kan dan ook best een uitdaging zijn. Mijn drie tips voor het fotograferen op de beurs zijn: Ga doordeweeks, kom vroeggg en heb engelengeduld, haha :') 



Gepimpte krukjes brengen me op een idee! ..Wordt vervolgd.. ;)



En als afsluiter weer terug in het vtwonenhuis, waar ze deze prachtige zithoek hadden gecreeërd! Ik vind de kleurencombinatie echt gaaf! Het gaat van zwart, naar indigo en azuurblauw. Het is gedurfd, maar zo mooi gedaan dat het toch weer allemaal perfect bij elkaar matched en ja.. nu wil ik dus alles blauw! Haha :'D 

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn woonbeursfavorieten te zien. En ik ben heel benieuwd: Wat was jouw favoriet?